Weer op zoek naar geluksmomenten

Geluksmomenten, klein of groot. Zijn soms moeilijk te vinden. Door de tijd, de afstand, de drukte of de dingen die je bezighouden de gehele dag. Maar, wat maakt jou eigenlijk gelukkig?

Zoals de meesten van jullie weten, ben ik begin het jaar 2019 even uit de running geweest en ben ik toen actief op zoek gegaan naar mijn geluk. De afgelopen periode merkte ik, dat door de wisseling van baan, de wisseling van seizoenen, vakantie, wisseling van vrienden en de waan van de dag, dat het voelen van geluksmomenten onbewust naar de achtergrond verdwijnt.

Vandaag besloot ik weer eens een dag stil te staan bij mijn geluksmomenten. Het weer is aan het veranderen, dus ook mijn eigen gedrag is anders aan het worden. Ik merk dat ik graag thuis ben, mijn huis opgeruimd en netjes is en ik heb (lach niet) de eerste keer de verwarming al aangehad. Bij dit veranderende gedrag, hoort ook het vinden van nieuwe geluksmomenten. Want, naar het strand gaan om een lekker kleurtje op te doen, zit er nu niet meer in en de hele dag op mijn Instagram kijken, vind ik ook een beetje doelloos.

Ik word ontzettend gelukkig van het uitzoeken van recepten, de boodschappen te halen en dan heerlijk te gaan koken in de keuken. Zo heb ik vandaag een pompoensoep, courgettesoep en een linzen harissa gemaakt voor de rest van de week. En weet je, dat voelde echt heel goed.

Vorige week, was een zware week (zie mijn bijdrage op Linkedin) maar ik weet zeker met de geluksmomenten van vandaag, dat ik er tegen aan kan.

Maar nu, nu steek ik alvast de geurkaarsen aan en geniet ik van het weekend, morgen ben ik weer juf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.