Deze studies heb ik gedaan

Regelmatig krijg ik de vraag via Instagram of Facebook wat ik de afgelopen jaren allemaal gedaan heb, om mijn huidige baan uit te kunnen voeren. Naast groepsleerkracht, heb ik een eigen onderneming waar ik begeleiding aan leerkrachten geef, trainingen/workshops aanbied en projecten voor de gemeente Den Haag draai. Ben jij nieuwsgierig welke opleidingen ik gedaan heb én welke keuzes ik gemaakt heb? Lees dan snel verder!

Op de middelbare school wist ik al dat ik het onderwijs in wilde, dus besloot ik na de HAVO naar de Haagse Hogeschool te gaan om daar de Pabo te gaan studeren. Samen met een groepje onwijs leuke meiden heb ik vier topjaren gehad op de Pabo. In principe wilde ik versnellen, maar omdat ik de minor bewegingsonderwijs wilde volgen, besloot ik toch vier jaar naar de Pabo te gaan. Tijdens mijn derde en vierdejaar heb ik naast mijn Pabo diploma ook mijn akte voor bewegingsonderwijs gehaald (PostHBO). Zo mag ik dus ook gym geven op de basisschool!

Tijdens mijn LIO ben ik gestart op een school in Voorburg met mijn eigen groep 1/2. Wist je dat deze groep nu al op de middelbare school zit? Ik word oud! ;). Na twee jaar gewerkt te hebben op deze school, wat interne cursussen te hebben gedaan zoals: ‘omgaan met een drukke groep’ en ‘oudercommunicatie’ ging ik naar een andere school. Op deze school heb ik de cursus ‘Piramide voor kleuters’ & ‘Met sprongen vooruit’ gevolgd. Na ongeveer 3 jaar na afstuderen vond ik dat het tijd wordt voor de volgende stap. Ik besloot mij in te schrijven voor de Master SEN, met als specialisatie begeleiding van collega’s met modules uit de specialisatie leidinggeven. Deze opleiding heb ik gevolgd aan het Seminarium voor Orthopedagogiek in Utrecht. De opleiding duurt in principe twee jaar, maar ik heb alle modules in één jaar gehaald, zodat ik mij een jaar lang rustig kon focussen op het eindonderzoek. Dit was pittig! Naast fulltime werken, ging ik 2/3 avonden in de week naar school en moest ik tijd besteden aan thuisstudie.
Tijdens mijn tweede jaar Master SEN ben ik mij meer gaan verdiepen in het coachen van leerkrachten en heb ik een PostHBO diploma gehaald voor het coachen en begeleiden van leerkrachten. Deze heb ik gehaald op de Haagse Hogeschool.

Zo had ik vier ja na het behalen van mijn Pabo diploma tevens een HBO Master en twee Post-HBO diploma’s op zak en was het tijd voor iets nieuws.
Ik besloot te reageren op een vacature voor onderwijsadviseur om mijn opgedane kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Ik werd aangenomen en begon aan mijn baan als onderwijsadviseur – schoolontwikkeling/verbetertrajecten bij een Haags bedrijf.
Na één jaar werd het mij duidelijk dat het werk echt ontzettend leuk, interessant was en dit écht bij mij paste. Echter paste het bedrijf qua visie niet helemaal bij mij. Ik besloot het roer om te gooien en mijn eigen onderneming op te starten.

Door mijn grote sociale netwerk en opgedane kennis/ervaring op scholen als onderwijsadviseur had ik snel de eerste opdrachten binnen en kon ik aan de gang als zelfstandig ondernemer.
De combinatie van een eigen bedrijf, anderen helpen te ontwikkelen en voor de klas staan is de beste combinatie die ik heb kunnen maken. Ik krijg energie van mijn kinderen in de klas, maar krijg ook energie van het begeleiden van een starter of het geven van een training aan een groep van 30 leerkrachten.

Op dit moment kijk ik natuurlijk al vooruit, want je begrijpt al.. Stil zitten is niets voor mij. Het komende schooljaar ga ik mij focussen op het krijgen van ons eerste kindje. Maar het schooljaar 2021-2022, ga ik naar alle waarschijnlijk de opleiding tot schoolleider beginnen.

Ik hoop dat ik iets duidelijkheid heb kunnen geven over wat ik allemaal heb gedaan om te komen waar ik nu ben. Ik begrijp dat ik met mijn 29 jaar, in mijn handjes mag knijpen. Ik heb namelijk echt het leukste werk wat er bestaat en heb dit bereikt op een vrij jonge leeftijd.
Besef wel, dat het mijn reis is. Iedereen is anders, iedereen is uniek en mijn reis, hoeft jouw reis niet te zijn. Maak keuzes die bij jou passen, volg je hart en zet je voor de volle 100% in. Als de tijd daar is, komen er ook prachtige dingen op jouw pad. Daar geloof ik in!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.