Het afscheidsboek voor groep 8

Drie keer knipperen en het is zo ver; de afscheidsavond van groep 8. Nu we richting april gaan, komt het einde van het schooljaar dichterbij. Ben jij al bezig met de voorbereiding van de afscheidsavond? Heb je al nagedacht over het presentje wat de leerlingen van school krijgen en voor altijd kunnen bewaren? Hoe zorg je dat de leerlingen terugkijken op acht geweldige jaren?

Voor groep 8 leerkrachten komt er veel kijken aan het eind van het schooljaar. Het is een mega drukke periode. Maar wat nou als ik je vertel dat je via vriendenboeken.nl een prachtig afscheidsboek kunt maken in een paar muisklikken? Het enige wat jij hoeft te doen zijn jouw leerlingen een inlogcode te geven en jullie kunnen direct aan de slag. Jij als eindredacteur kunt precies aangeven wat de leerlingen zelf moeten doen én wat jij doet. Super handig dus, dat scheelt jou tijd.

Speciaal voor groep 8 is er namelijk via vriendenboeken.nl onder andere het ‘afscheidsboek’ beschikbaar. Dit mooie boek zorgt voor een herinnering van de basisschoolperiode met foto’s, teksten en quotes. Het boek is geheel samen te stellen naar wens en jij (of de leerlingen) bepalen precies hoe het eruit komt te zien.
Houd jij net zoals ik van drukke printjes dan is dit mogelijk, maar een rustig afscheidsboek met een effen achtergrond kan natuurlijk ook gemaakt worden. Omdat het een ‘vriendenboekje’ zoals vroeger is, is het de bedoeling dat de leerlingen een aantal vragen beantwoorden. Voor het gemak staan er in de software voorbeeld vragen, maar na-tuur-lijk kun je zelf ook vragen bedenken. Wellicht willen sommige leerlingen wel meehelpen met ontwerpen en wordt het een echt klassenproject.

Wat ikzelf zo fijn vind (en net al noemde) is dat het boek geheel samen te stellen is naar mijn eigen wensen. Van kleine foto’s als collage, tot een grote foto op twee bladzijden, tot een nieuwsoverzicht van het jaar waarin we nu zitten, tot een bladzijde waar leerkrachten een lief berichtje kunnen schrijven, tot de vriendenboek bladzijden. Alles is mogelijk en niet is te gek.

Vind je het lastig om zelf iets te bedenken, dan is de software er voor jou of denk eens aan deze inspiratie voor het afscheidsboek:
– Welke woorden passen bij mijn basisschool (maak een woordenwolk)
– Verwerk een quiz over de leerlingen/leerkrachten/de school in het boek.
– Het jaar waarin we nu zitten met het belangrijkste nieuws (Er is een speciale Corona bladzijde beschikbaar)
– Foto’s van de leerlingen van vroeger en nu
Bijnamen pagina; hoe noemen de leerlingen elkaar?
– Waar spelen de kinderen nu mee, waar kijken ze naar?
Vriendenboek bladzijdes met vragen zoals; Als ik terugdenk aan de basisschool dan voel ik mij; De juf/meester wil ik nooit vergeten omdat, dit leuke moment op school wil ik nooit meer vergeten.
– Plek waar de leerlingen lieve berichtjes voor elkaar kunnen schrijven
– Plek waar de leerkrachten lieve berichtjes voor de leerlingen kunnen schrijven/typen
– Blog: 9 tips voor het afscheidsboek groep 8

Heb ik je nog niet weten te overtuigen om een afscheidsboek te ontwerpen en te geven? Neem dan zelf even een kijkje op vriendenboeken.nl, registreer je gratis zodat je alle mogelijkheden kunt bekijken en gebruik de rekentool om alvast te weten hoeveel dit gaat kosten. Ik weet ze-ker dat jij en jouw directeur enthousiast worden! (Je krijgt namelijk voor een écht fijne prijs, onwijs mooie boeken) Veel plezier met het ontwerpen/maken én geven. Maak een herinnering voor het leven!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.