Dag juf! Dag meester!

Wist je al dat ik van elk jaar alle klassenfoto’s en tekeningen van de kinderen heb bewaard? Zelfs mijn boekjes met tekeningen van mijn tijd als stagiaire heb ik nog. Ik vind het namelijk zo ontzettend gaaf om af en toe terug te kijken op de afgelopen jaren. De tekeningen met een lintje ertussen zijn echter niet heel duurzaam en liggen vaak al uit elkaar bij het thuiskomen van de laatste schooldag.

Dit jaar ga ik samen met mijn groep leerlingen een vriendenboek maken voor mijn duo-collega. Een vriendenboek is namelijk altijd een succes, mega persoonlijk én duurzaam. Wat ik belangrijk vind is dat het boekje echt van de leerlingen wordt en geen project van mij. Daarom heb ik gekozen om het vriendenboekje te maken via de website vriendenboeken.nl

Het fijne aan het maken van een vriendenboek via vriendenboeken.nl is dat het hele vriendenboekje gemaakt kan worden in een super makkelijke software. De leerlingen kunnen hun persoonlijke bladzijdes thuis invullen, samen met hun vader/moeder én er kunnen zelfs persoonlijke tekeningen worden toegevoegd! Hoe handig en leuk. Natuurlijk is het ook mogelijk om foto’s toe te voegen. Dat maakt het vriendenboekje echt een herinnering waarmee je kunt terugkijken op het afgelopen schooljaar.

Trouwens, nu hoor ik je denken; dat is toch mega duur?! Nee! Dat valt echt reuze mee. Wanneer 20 leerlingen €2 euro inleveren, heb je al een mooi gedrukt vriendenboekje. Als ik dus mocht kiezen; of twee euro aan chocola (want dat krijg ik echt mega vaak) of twee euro voor een vriendenboekje, dan kies ik echt voor het vriendenboekje! Geloof je me niet? Gebruik dan de rekentool (scroll een stukje naar beneden voor de rekentool) maar, dan zie je het zelf. Het is ook mogelijk om meer boekjes te bestellen, zodat elke leerling één boekje kan krijgen. Hoe meer vriendenboekjes je besteld, hoe lager het bedrag per persoon wordt.

Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn vorige blog over de afscheidsboeken voor groep 8, kun je het vriendenboekje voor de leerkracht helemaal zelf samenstellen. Van vragen, tot quotes, tot tekeningen, tot foto’s tot woordenwolken. Je kunt het hele boek zelf samenstellen, dus hij wordt helemaal naar jouw/jullie wens.
Ben je al enthousiast? Neem dan eens een kijkje op de website, maak een account aan, en deel de linkjes met de leerlingen/ouders. Via de link komen zij direct in de eigen pagina’s terecht. Super handig dus!
Je kunt er zelf voor kiezen om eindredacteur te blijven, maar ook dit kun je uit handen geven. Dat is handig als je mega betrokken klassenouders hebt.

Twijfel je nog?! Hieronder nog even wat korte punten waarom jij echt een vriendenboekje moet maken voor de leerkracht:
– Het is duurzaam; over 30 jaar kan de juf/meester nog eens terugbladeren
– Het is persoonlijk; alle leerlingen maken een eigen bladzijde en kunnen zelf bedenken wat ze toevoegen
– Thuis kun je het gesprek over school openen, wellicht hoor je als ouder iets wat je nog niet wist!
– Het vriendenboekje is voor nog geen €2 per leerling (20 leerlingen) te bestellen
– Aan het vriendenboekje kunnen foto’s en tekeningen worden toegevoegd. Het wordt echt iets van alle leerlingen
– Er zijn veel verschillende thema’s beschikbaar in de software om als format te gebruiken
– Het wordt een project van de leerlingen en hun ouders, of maak het op school. Kies wat jij graag wilt en past bij jouw klas.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren voor een te gek afscheidscadeau voor de juf/meester en jij een kijkje neemt op de website. Ik ga in iedergeval deze week beginnen, zodat het vriendenboekje op tijd binnen is. Succes en veel plezier met maken.
Deel je jouw creatie via social media met mij? Leuk!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.