BINGO!

Bernard 7. Otto 71. Gerard 55. BINGO! Het bekende bingo spel is perfect om in te zetten tijdens het geven van afstandsonderwijs. Heb je weleens gedacht aan deze variaties?

 • Huisnummerbingo: Maak in word of op www.canva.com een speelveld voor de leerlingen. Schrijf in elk vakje een huisnummer waar de kinderen naar op zoek moeten gaan. Gevonden? Afstrepen maar. Natuurlijk is het leuk om ‘bewijs’ te vragen aan de leerlingen door een foto te laten verzenden naar jou. Deze foto’s kun je weer als motivatie gebruiken in bijvoorbeeld de dagopening.
 • Verkeersbordenbingo: Maak ik word op www.canva.com een speelveld voor de leerlingen. Plaats in elk vakje een verkeersbord waar de leerlingen naar op zoek moeten gaan. Gevonden? Afstrepen maar. Ook hier zou ik om bewijs vragen, zodat de leerlingen gemotiveerd worden om de opdracht uit te voeren.
 • Zoek-en-vind bingo: Officieel is dit niet echt een bingo, maar wel een erg leuke variatie. Zorg dat je in een vergadering met al jouw leerlingen zit en laat hen opzoek gaan naar materialen binnen het huis. Denk bijvoorbeeld aan; pak zo snel mogelijk iets roods en laat dit zien op de camera, pak een stuk fruit, pak iets ronds of pak jouw knuffel. Deze activiteit is prima te doen tussen jouw lessen als energizer. Mocht jij oudere leerlingen hebben, zou je dit natuurlijk ook buiten kunnen doen. Een voorbeeld hoe dit zou kunnen? Kijk dan op de Instagram van Teach&Cher
 • Vogelbingo: Maak in word of op www.canva.com een speelveld voor de leerlingen. Plaats in elk vakje een plaatje van een vogel die de leerlingen in de buurt tegen kunnen komen. Vraag de leerlingen foto’s te maken van de vogels, laat hen ze natekenen of laat ze een verhaalsom bedenken met het aantal vogels dat zij zijn tegengekomen.
 • Buurgetallenbingo: Maak in word of op www.canva.com een speelveld voor de leerlingen. Let op; laat de vakjes leeg. Laat de leerlingen alle vakjes vullen met (bijvoorbeeld) getallen tot en met 35. Noem een getal, de leerlingen die een BUUR van dit getal hebben; mogen hem aanvinken. Als voorbeeld: Jij zegt 26. De leerling streept 25 of 27 af. Wie heeft als eerst Bingo?
 • Vader-en-moederbingo: Maak in word of op www.canva.com een speelveld voor de leerlingen. Schrijf in alle vakken uitspraken die ouders doen tijdens deze lockdown. Denk bijvoorbeeld aan zinnen zoals;
  – Dan maak je maar zin…
  – Vraag maar aan je vader/broer/zus…
  – Mag het volume van de laptop wat zachter…
  – Je kunt me nu even niet storen…

Heb jij nog een variatie op een bingo die jij hebt gespeeld?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.